Frågor & Svar

Är det lagligt med studentflak i år?

Ja, i skrivande stund. 🙂 Dock kan polismyndigheten förbjuda fortsatt färd om man tillexempel kastar flaskor utanför flaket eller vid annan incident. Om så sker avbryts färden på platsen. Se gärna transportstyrelsens hemsida för aktuell information och rekommendationer.

 

 

Går det att boka till andra orter än de som ni anger?

Javisst. Highway arbetar lokalt inom Skåne. Eftersom åkerierna utgår från Malmö/Lund-området kan vi erbjuda Studentflak upp till 12 mil från Malmö/Lund. Kostnad tillkommer utanför Malmö/Lund. Tillägget för  t.ex. Vellinge, Landskrona, Helsingborg är inte så stort. Slå en signal eller maila oss för mer information.

 

 

Vad kan ni mer erbjuda?

Till skillnad från andra bolag som erbjuder studentflak så finns vi på plats året runt. Vi arbetar professionellt med bokning av utrustning och kan därför hantera våra studentflaksbokningar med mycket större säkerhet och erfarenhet än de företag som ägnar 2 veckor, mindre än 4% av året på att hantera bokningar! Vi har 100% fokus. Året runt. Vi har också all ljudutrustning internt, och kan därför på ett helt annat sätt garantera att ditt studentflaksåkande verkligen kommer att bli lyckat.
Se gärna www.highway.nu för mer info om våra arbetsområden.

 

 

Har ni även studentflak utanför Malmö och Lund?

Javisst. Highway arbetar lokalt inom Skåne. Eftersom åkerierna utgår från Malmö/Lund-området kan vi erbjuda Studentflak upp till 12 mil från Malmö/Lund. Kostnad tillkommer utanför Malmö/Lund. Tillägget för  t.ex. Vellinge, Landskrona, Helsingborg är inte så stort. Slå en signal eller maila oss för mer information.

 

 

Vad ingår i paketen?

Alla paket inkluderar nödvändiga kablar, elverk inkl. elskadeförsäkring, slutsteg till högtalarna samt presenningar och spännband. Allt inklusive upp och nermontering. I priset ingår 3,5mm miniteleanslutning (även kallat ”AUX-sladd”, så att ni kan spela upp musiken via iPod / MP3-spelare / smartphone. I priset ingår montering & demontering.
Se gärna våra olika paket för att se vad de innehåller.

 

 

Finns det ledigt flak när jag går ut?

Förhoppningsvis. 😉 Vi har kapacitet för måååånga flak, men det gäller att vara ute i någorlunda god tid. Hör av dig för vad som gäller för just din studentdag.

 

 

Får man komma och titta på flaket och anläggningen?

Ni får mycket gärna besöka oss för att få demonstration av ljudanläggningen. Lastbilarna befinner sig såklart inte på vårt lager när det inte är studenttider men i vårt bildarkiv kan ni hitta massvis med bilder på våra flak och lastbilar.

 

 

Hur många får man vara på flaket?

Det har blivit väldigt populärt att ange ”20-personersflak”, ”30-personersflak” och liknande, och sen tränga ihop folket på en liten Hyrlastbil från den lokala macken… Vi arbetar inte så. Vi förmedlar lastbilar med rejäla flak.
Hur många man vill vara på flaken beror helt enkelt på hur trångt man vill stå. Självklart utan att säkerheten äventyras. Våra flak är cirka 2,5 x 6m stora, och 2,5 x 5,0 meter när ljudanläggningen är borträknad. Det är rejäla lastbilar som kräver C-kort.
Tänk på att lastbilar som är några meter större än så får oftast inte får köra i stan. Att boka en stor lastbil som blir stoppad av polisen innan den ens kommer fram är lite tråkigt. Alla lastbilar som bokas via Highway får köra i stan.

 

 

Hur stora är era flak?

Våra flak är cirka 2,5 x 6m stora, och 2,5 x 5,0 meter när ljudanläggningen är borträknad. dvs, där FINNS så mycket yta att dansa loss på.

 

 

Behöver vi ha flakvärd?

Att ha en eller helst 2 nyktra personer på flaket som hjälper till vid på och avstigning samt ser till att allting fungerar som det skall och sköter kommunikationen med chauffören rekommenderas starkt, och då kan ni som studenter helt koncentrera er på att ha roligt. Prata gärna med något äldre syskon, vänner eller bekanta så kan de säkert hjälpa er med detta. Vi rekommenderar att flakvärdarna är minst 25år gamla. Så vi säger ja, det tycker vi.

 

 

Kan man hyra bara lastbilar från er?

Nej, vi hyr inte ut lastbilar UTAN ljudanläggningar.
Vi hyr ut lastbilar med rejäla ljudanläggningar installerade.
Man kan däremot gärna hyra endast ljudutrustning från oss om man har egna kontakter på lastbilar, traktorer eller annat fordon, och självklart kan vi även hyra ut ljud och ljus till festen. Se www.highway.nu för mer info.

 

 

Kan man se bilder på era lastbilar?

Javisst, se vårt bildarkiv och våra filmer.

 

 

Har lastbilarna tak?

Nej. Det är öppna lastbilar.

 

 

När dekorerar man flaket, och vem gör detta?

Lastbilen kommer till skolan i god tid innan utsläppet. Då dekorerar ni flaket. Oftast brukar man be några syskon, föräldrar eller vänner, eftersom ni själva är inne i skolan när lastbilen kommer.

 

 

Hur länge har man flaket?

Lastbilen kommer ut till er i god tid så ni hinner dekorera flaket. Ni har sen lastbilen för ”rundan” och den kör sedan till oss efteråt och vi monterar ner utrustningen.
Tiden som behövs för genomförandet ingår i priset. Exakta tider går ni igenom med lastbilschauffören för att inga missförstånd skall uppstå. Men oftast så brukar rundan vara ungefär en timme.

 

 

Får man dricka på flaket?

Ja. Vi rekommenderar dock att man dricker i lagom mängder så att man klarar av åkturen. Vi vill även påminna om att man inte får lov att slänga ut flaskor och/eller burkar från flaket.

 

 

Hur länge varar åkturen?

Den tid som krävs för själva rundan. Ofta är den ungefär en timme, men vid regn kanske ni vill åka lite mindre, och är det mycket trafik så kanske det blir lite längre än så.

 

 

Kan ni erbjuda ett bättre pris?

Det gör vi redan. 😉 Vi satsar på att hålla ett vettigt pris där vi kan garantera en 100%ig kvalité och service. Det kan hända att vi ligger något högre i pris än vad det kostar hos den billigaste leverantören, men i jämförelse med de allra flesta av våra konkurrenter så ligger vi faktiskt oftast bäst till även här. Att vi sen har hanterat studentflak sen före millenieskiftet och är den absolut största leverantören av studentflak i Malmö/Lund är också en trygghet för er. Men visst har vi vissa rabatter, slå oss en signal eller maila så berättar vi vad vi kan erbjuda.

De som anlitar oss vill ha ett bra pris, men gör det inte främst för att spara 50-100kr per man på flaket, utan för att man vill ha den absolut säkraste, bästa och mest seriösa leverantören. Om du vill ”chansa lite” på om lastbilen kommer eller ej, att ljudanläggningen kanske håller måttet och att det ”nog” fungerar som det skall… Då är inte vi rätt leverantör. 😉

 

 

Vad kostar det?

Se våra paket för prisinformation.